Novice

04. – 05. september 2015: Državno tekmovanje v oranju

Prvi vikend v septembru se je na poljih v Bolehnečicih in Žihlavi odvijalo 59. državno tekmovanje oračev in 21. državno tekmovanje biotehniških šol v oranju. Prvi tekmovalni dan so se tekmovalci pomerili v oranju ledine, drugi tekmovalni dan pa v oranju strnišča.

Naj pohvalimo našega občana Marka Mežnariča iz Grabšincev, ki je po skupnem seštevku petkovega in sobotnega tekmovanja, v oranju s plugom krajnikom, zasedel odlično tretje mesto.

oranje_13

Vir fotografije: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

12. julij 2015: Žetev zlatega klasa

Žetev je vsakoletna prireditev na Stari Gori, kjer v žetvi na star način tekmujejo različna društva. Pri žetvi svoje spretnosti in znanje običajno pokažejo še župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici s sodelavci ali se pomeri s kakšnim županom katere od sosednjih občin. Galerija Žetev 2015

DSCN3124

DSCN3095

04. julij 2015: Radgonska polnoč

Turistično društvo se je 4. julija 2015 udeležilo prireditve Radgonska polnoč. Društvo se je na prireditvi predstavilo s svojo stojnico, na kateri se je predvajala tudi projekcija slik z znamenitostim iz naše občine, informacije pa je delil naš zvesti član Boris Kovačič.

Društvo se je s svojo ekipo, ki so jo sestavljali Marjan Veberič, Edvard Sedmak in Anja Šenveter, udeležilo tudi kviza o poznavanju turizma v UE Gornja Radgona. S sotekmovalci so merili znanje v teoretičnem delu, kjer je bilo potrebno odgovarjati na vprašanja iz turizma, v praktičnem delu pa so preizkušali svoje sposobnosti okušanja saj je bilo z okušanjem potrebno prepoznat različne mineralne vode in penine. Da je bilo vse skupaj popolno je člane na prireditvi spremljal predsednik društva Janez Mir s soprogo s katerima je naša ekipa proslavila odlično 2. mesto.

 

DSCN3077

DSCN3091